Što ako vam je zlo dan poslije masaže

Premda nije uobičajeno da se osoba osjeća loše dan nakon masaže ipak se povremeno i to događa. Taj fenomen može se dogoditi kod osoba koje su prvi puta bile na masaži ili su je prakticirali nakon duže pauze. Učinak je vrlo sličan kao i kod osoba koje su tek počele vježbati, promijenile režim vježbanja, ali i poslije bilo kakve intezivne fizičke aktivnosti poput dugotrajnog trčanja (maraton), bicikliranja i slično.

Teorizira se da je to zbog toga što imunološki sustav doživljava tkz. toksično preopterećenje. Odnosno bakterije i virusi umiru puno brže nego ih se tijelo može, na pravilan, i tijelu udoban način, riješiti. Kako je to povezano sa mučninom nakon masaže?

Kod masaže u tijelu razni tjelesni sustavi dobivaju jedan privremeni poticaj. Cirkulacija je poboljšana, protok limfe je bolji, te cjelokupni imunološki sustav postaje efektivniji. Ako ste osoba koja malo ili uopće ne vježba (vrlo česta pojava u današnje vrijeme), nije se nikada masirala ili se masira vrlo rijetko, jednom do dva puta godišnje, vaše tijelo stimulirati će se taman toliko da vas malo potakne. Znači može se dogoditi lagano toksično preopterećenje, te se može dogoditi da osoba osjeća bol, umor, opću slabost, malaksavost i slično.

Masaža zagreb

Kako si pomoći ako vam ipak bude zlo

Ipak ovo stanje je vrlo, vrlo rijetko i nije uobičajeno, a ako se ipak dogodi evo nekoliko savjeta na koji način spriječiti, ublažiti ili se čak u potpunosti riješiti tih simptoma.

  • Ne zaboravite se hidratizirati nakon masaže. Pijte dovoljno vode, a najbolje bi bilo piti vodu s malo limuna kako bi se potaknulo čišćenje tijela od toksina.
  • Jedite laganu hranu, ne previše začinjenu.
  • Legnite u kupku s dodatkom mineralnih soli
  • Dobro se naspavajte
  • Lagano provježbajte. Čak i kratka šetnja može pomoći.

Redovno prakticiranje odlaska na masažu sigurno će spriječiti da se takve stvari događaju, kao i umjereno redovno vježbanje.

Foto: freedigitalphotos.net by marin

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.