Pravo rješenje protiv celulita

Iako nas reklame i razni „savjeti“ uvjeravaju da se celulit može jednostavno „izbrisati“, u praksi to i nije istina. No možemo ga smanjiti da se skoro uopće ne vidi.

Postoje skupi i posebni tretmani, kavitacijom ili vakuumom, ali svejedno celulit se vraća. Ima žena kojima se celulit manje vidljiv, a razlika između njih i žena s vidljivijim celulitom je u zategnutijoj koži, ali i vježbanju. Celulit je uzrokovan genetikom i hormonima, ali i lošom prehranom i navikama.

Najvažnije je biti uporan… cijele godine

Ako želite oku manje vidljiv celulit na duže vrijeme, onda moramo tako i pristupiti. Skupi tretmani će kratkoročno dati brze rezultate, ali vrlo brzo će celulit ponovo postati vidljiv. Ako imate viška novaca i važno vam je samo tih dva-tri tjedna na plaži, onda možda za vas i jesu ta rješenje. Sve ostale koji žele reduciran celulit cijele godine, morat će biti malo upornije.

Prva stvar koji treba primijeniti je pravilan način prehrane. Znači bez masne, prerađene hrane, nezdravih masnoća, šećera, bijelog brašna i slično. Što više povrća, voća, ribe, orašastih plodova. Izbjegavati crveno meso, a bijelo meso piletine i puretina pripremati sa što manje masnoća.

Druga stvar je vježbanje. Vozite bicikl. Planinarite. Svaki dan odvojite malo vremena kod kuće za vježbanje. Na vježbanje celulitinternetu se lako i brzo nađe stotine različitih vježbi, tako da informacija ne nedostaje.

Treće. Masaže. Ne morate svaki tjedan odlaziti na dva ili tri tretmana po salonima. Možete i sami, uz pomoć posebnih četki s prirodnim vlaknima, masirati kritična područja. Tu i tamo otiđite na kvalitetnu anticelulitnu masažu, jer će donijeti i ostale dobrobiti, osim manje vidljivog celulita.

Zaboravite na slatkiše i peciva.

Ponekad je najlakše kupiti neko pecivo u pekari, kada ste gladni i/ili u žurbi. No ipak nije pravi izbor. Kao niti slatkiši. Bolje pojedite jabuku ili neko drugo voće. Peciva i slatkiši su prazne kalorije, koje ostaju u tijelu, ali ne daju energiju i vrlo brzo nakon njih ponovo osjećamo glad.

Držite se ovih koraka i rezultati neće izostati.

Images by Stefan Schweihofer and StockSnap from  Pixabay

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.