Pomaže li limfna drenaža kod mršavljenja?

Kao i kod većine ovakvih pitanja, ne može se jednostavno reći da ili ne. Ako kažemo „ne“, onda to baš i ne bi bila potpuna istina. Ako pak kažemo „da“, ljudi bi mogli pomisliti da je dovoljno otići na limfnu drenažu i tako doći do željene linije. Zato iza ovoga „da“ postoji „ali“, pa da objasnimo.

Kako zapravo djeluje limfna drenaža?

Limfni sustav se sastoji od desetaka žlijezda i limfnih čvorova kao i slezene, mandula i timusa. Njegova je primarna svrha eliminirati toksine iz tkiva prema krvotoku, da ih bubrezi i jetra mogu filtrirati. Poboljšavanjem ovog sustava omogućujete tijelu da se bolje detoksificira. Poboljšavanje sustava limfe pomoći će ukloniti nusprodukte hrane, tjelesnih procesa, lijekova i drugih toksina kojima je tijelo izloženo.

Kako limfna drenaža može pomoći kod mršavljenja?

Može pomoći pri razgradnji masnih stanica, jer je nefunkcionalan limfni sustav povezan s povećanim celulitom. Ne Limfna drenaža činjenicedrenirani toksini dovode do malih đepića masti i s vremenom mogu uzrokovati debljanje. Jednostavnim čišćenjem limfnog sustava možete potaknuti uklanjanje celulita i pomoći pri mršavljenju. Zato može biti dobar izbor u borbi protiv celulita.

Limfna drenaža potaknuti će izbacivanje toksina, otpada i prekomjerne tekućine iz organizam. Upravo prekomjerni toksini u tijelu pridonose povećanoj težini.

Zdravi limfni sustav pridonosi zdravom metabolizmu. Što je metabolizam brži to više masti tijelo troši (čak i dok sjedimo ili smo neaktivni). Redovna limfna drenaža sprječava usporavanje metabolizma i može pomoći pri mršavljenju i održavanju tjelesne težine.

Pročitajte više o limfnoj drenaži u Studiu Silvija.

Zaključak

Limfna drenaža nije magična pilula gdje će te nakon jednog tretmana vidjeti velike efekte. Potreban je redovito se drenirati, a za prave rezultate može trebati i 10 – 12 tretmana.

Limfna drenaža može pomoći kod mršavljenja, ali je uz nju potrebno uvesti pravilnu i uravnoteženu prehranu, piti dovoljno vode i redovno vježbati. Tek tako može u potpunosti pomoći kod mršavljenja, jer sami odlazak na limfnu drenažu bez reguliranja prehrane i tjelovježbe neće biti potpuno učinkovit.

Image by nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.