Dali je uopće bitno gdje ću otići na masažu?

Dobila sam jedno pitanje, pa i ovim putem dajem odgovor.

Pitanje glasi:

Postoji li razlika između vrsta masaži koje ću dobiti u kozmetičkom salonu, wellnessu ili u specijaliziranom salonu? Dali je uopće bitno gdje ću otići na masažu?

Prije nego odgovorim na ovo pitanje, zapitajte sami sebe što uopće želite i očekujete od masaže. Odgovor na to pitanje će vam pružiti uvid koje okolnosti morate slijediti za odluku gdje otići na tretman masaže.

Iako mjesto izvođenja masaže ne mora nužno predvidjeti vrstu terapeuta, ipak će dati dobar uvid o specijaliziranosti pojedine ustanove. Neki terapeuti redovno odlaze na razna usavršavanja i dodatne edukacije, a vjerojatnije da će te takve pronaći u specijaliziranim salonima za masažu i/ili fizioterapiju.

Ako samo tražite opuštanje, uz saunu i ostale dodatne usluge, onda je možda pravo mjesto wellness centar. Ako tražite nekoga da vam pomogne sa bolovima u leđima, vratu i drugim medicinskim tegobama, onda je vaš izbor salon za masažu gdje rade medicinsko-sportski maseri i fizioterapeuti. Veća je vjerojatnost da će te tamo pronaći terapeute osposobljene za rješavanje problema s kralježnicom i drugim kompliciranijim tegobama. Isti je slučaj ako ste sportaš i tražite sportsku masažu, bilo zbog redovnog održavanja, ozljeda ili sprječavanja istih. Ako želite tretman s aromatičnim uljima, tražite salon aromaterapije. Želite li mjesto gdje će te sve obaviti na jednom mjestu. Frizuru, kozmetiku, šminkanje i slično, onda tražite kozmetičko-frizerski salon.

Znači prvo vi morate odlučiti što želite, da bi mogli pristupiti traženju adekvatnog mjesta za masažu.

Image by patrisyu at FreeDigitalPhotos.net

Imate i vi pitanje? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.