Vježbanje u trudnoći? Da ili ne?

Ako želimo jednostavno odgovoriti na ovo pitanje, onda bi to bilo Da. Ali… postoji ali. Ako je vježbanje kvalitetno izvedeno može biti izuzetno korisno i višestruko olakšati tijek trudnoće i sam porod.

Danas i mnogi fitnes centri imaju programe namijenjene trudnicama, gdje uz klasične vježbe postoje i programi yoge, pilatesa, aqua aerobica. Uvijek bi se trebalo raspitati o takvim mjestima, jer je od iznimne važnosti kvalitetno i na pravilan način pristupiti vježbanju u trudnoći.

Osnovni cilj tih programa je poboljšati fizičko stanje trudnica i pripremiti za fiziološke promjene i napore poroda. Također postoje i programi vježbanje poslije poroda, radi povratka u fizičku formu i oporavka od poroda.

Vježbanje u trudnoći ima mnogostruke prednosti, prije svega smanjit će oticanje nogu i ruku, kao i grčeve i probavne smetnje, poboljšava ravnotežu i smanjuje mogućnosti pada i ozljeda.

Vježbanje neće samo pozitivno djelovati na fizičko stanje, već i na raspoloženje. Trudnice koje redovno vježbaju prilikom trudnoće ne dobivaju previše kilograma, te se nakon poroda brže vraćaju u formu i prijašnju liniju. Poboljšana cirkulacija, kondicija i disanje pozitivno će djelovati na plod.

Foto: freedigitalphotos.net by nenetus

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.