Samo-masaža šake (zašto i kako)

Kako su naši prsti stalno u pokretu u njima se često gomila napetost, a s godinama gube pokretljivost i gipkost. Ako se usredotočimo na to da opustimo vlastite prste, osloboditi ćemo se napetosti cijelog tijela, a za to nam je potrebno svega nekoliko minuta.

Masaža je jedan od najstarijih oblika liječanja raznih tegoba organizma, te terapija koja poboljšava cijelu psiho-fizičku sliku ljudskog tijela. U zadnjih nekoliko godina sve više je ljudi toga svijesno i vidi se porast popularnosti masaže. Postoji stotine oblika terapije masažom za razne namjene, pa tako i za masažu prstiju šake.

Ipak, često upravo oni kojima je masaža najpotrebnija, koji bode vrlo aktivan način života pun stresnih situacija, nemaju vremena za terapije masažom, dok nekima predstavlja problem i financijska situacija, koja kod nas nije nimalo zavidna.

Upravo iz tog razloga slijedi jedna jednostavna samo-masaža šake koje će oduzeti svega nekoliko minuta, te se može prakticirati bilo na poslu, kod kuće, putovanju i koje svatko može sam izvesti. Ovaj oblik samo-masaže kompletno opušta, pomaže kod pročišćavanja dišnih puteva i kod glavobolje. Ovim vježbama opustiti će se mišići, osvježiti će vas i popraviti raspoloženje.

Postupak samo-masaže (video):

Pokušajte i slijedeće četiri jednostavne vježbe za šaku.

Vježba 1

Primite mali prst palcem i kažiprstom i lagano ga protresite. Nakon što ste osjetili da malo popušta mišična napetost, vrtite mali prst u smjeru kazaljke na satu kojih 10 sekundi, nakon čega promijenite smjer. Vježbu ponovite i na preostalim prstima šake.

Vježba 2

Za drugu vježbu lagano pritišćite korijen svakog prsta. Naime to su refleksne zone raznih organa tako da na taj način možete izazvati povećanje životne energije. Tako možemo reći da pritiskom refleksne zone na korjenu palca djelujemo na pluća te čistimo dišne puteve.

Vježba 3

Stisnite šaku, ali tako da unutar nje ostane slobodnog prostora. Onda u taj prostor stavite palac druge ruke stisnite i lagano vucite palac, kao da ga rastežete. Potom to učinite i s preostalim prstima.

Vježba 4

Za kraju jednostavno lagano protresite šake. Ako ste vježbe izvodili ispravno trebali bi osjećati toplinu i opuštenost.

Masaža zagreb
Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.