Na što treba paziti prilikom odabira salona za masažu

Odlučili ste otići na masažu, ali ne znate niti jedan dobar i pouzdan salon? Prvo se možete raspitati kod prijatelja, na forumima ili facebooku. Ali opet, kako biti siguran da je baš taj salon siguran i dobar?

Što izbjegavati?

 • Izbjegavajte one stranice s velikim popustima

Probajte izbjeći stranice grupne kupovine, jer teško da će te tamo pronaći kvalitetu. Ponekad se zalomi, ali ipak kvalitetnim salonima za masažu ne fali klijenata. Čak se primjećuje i deficit kvalitetnih masera kod nas, tako da tim salonima nisu potrebne stranice grupne prodaje.

 • Ne idite u salone “koji nude sve”

Naime danas i mnogi frizeraji nude usluge „masaža“. No teško da će frizeraj zaposliti masera za taj posao, već je vjerojatnije da će frizerka obaviti „masažu“. U kozmetičkim salonima, isto, je teško da će te pronaći kvalitetnu masažu. Pogotovo onima koji većinom nude usluge s aparatima.

 • Jeftine salone

Postoji jedan izreka koja kaže: “Nisam dovoljno bogat, da bi kupovao jeftino”. To vrijedi i za masažu. Postoje saloni gdje se za nekoliko desetaka kuna nude “masaže”. No, negdje moraju štediti. Na higijeni? Čistoći? Preparatima? Privatnosti? Ljudstvu? Birajte…

Što tražiti?

 • Pronađite salon specijaliziran za masažukvalitetna masaža

Malo proguglajte i vidite što se nudi u vašem gradu i/ili vašoj blizini. Provjerite dobro web stranicu i proučite čime se točno bave. Bacite pogled na galeriju slika, ako je ima. Ako imaju recencije na svojoj stranici, bacite oko.

 • Tražite nekoga s mnogo znanja i savjeta

Probajte pronaći salon koji već na web stranicama ima puno korisnih informacija i savjeta. Nazovite ili pošaljite mail i pitajte što vas zanima. Iz kvalitetnih salona će vam sigurno odgovoriti na sva relevantna pitanja. Dalje, prilikom rezervacije termina raspitajte se o svom maseru. Raspitajte se što je sve uključeno u cijenu masaže.

 • Tražite iskusne i obučene masere i terapeute

Nemojte se sramiti pitati za kompetencije zaposlenika. To je vaš novac i vaše vrijeme. Nije baš potrebno da je maser fakultetski obrazovani fizioterapeut, ali bilo bi poželjno da je licencirani maser ili fizioterapeut. Također pitajte dali poznaje fizionomiju ljudskog tijela, što je neophodno za vrhunskog masera. Što više iskustva to bolje, pogotovo ako imate neki veći problem. No ako se želite samo opustiti biti će dovoljno da vaš maser zna i voli ono što radi.

 • Pitajte dali će Vas pregledati prije masaže

Kvalitetni saloni skoro uvijek naglase da će vas pregledati prije masaže, također će vas pitati za vaše fizičko i medicinsko stanje. Možda si sada mislite, „pa samo želim masažu da se opustim, ne idem u polikliniku“. Da. Ali želite i vrhunsku masažu, zar ne? Maseru su potrebne informacije poput vašeg medicinskog stanja, vrste vašeg posla ili načina života. S tim informacija prilagoditi će se upravo vama i pružiti vam uslugu, ne kakvu očekujete, nego bolju. Pravi maser će vas oduševiti, i nakon takve masaže osjećati će te se preporođeni, bez obzira na razlog dolaska.

 • Obradite pozornost na higijenu

Raspitajte se o higijeni i dali salon posjeduje tuš, u slučaju da se želite otuširati prije ili poslije. Nije da tuš čini razliku dobrog od lošeg salona, ali lijepo je znati da je tamo, ako zatreba. Gledajte da vam se ponudi čisti ručnik i plahta. Da je uredno i čisto.

 • Kakva im je privatnost

Želite privatnost, pa pitajte dali ste sami u prostoriji, a ne da je dijelite sa još nekoliko stolova. Znaju se dogoditi i takve situacije.

 • Raspitajte se o kvaliteti preparata

Primjetila sam da neki saloni koriste parafinsko ulje, koje je, zapravo, naftni derivat. Većinom će se takvi preparati pronaći u kozmetičkim salonima i frizerajima, kojima je masaža ionako sekundarna usluga.

Nemojte se obeshrabiti ako vam neki salon kaže da koristi suncokretovo ulje. Nije to Zvijezda ulje (koje možda je ulje, ali teško da je suncokretovo), već su to organska hladno prešana ulja visoke kvakoće. Uostalom suncokretovo ulje je bazno ulje mnogih kozmetičkih preparata i većine macerata.

Kad smo već kod macerata, kvalitetni salonu često rade s njima. To su pripravci raznih ljekovitih biljaka (neven, gavez, smilje…) odstajalih u suncokretovom ili maslinovom ulju. Imaju velika ljekovita i opuštajuća svojstva i spadaju u sami vrh preparata za masažu. Uostalom nije rijetkost da koštaju i preko 1.000 kn za 1 litru.

 • Ugodna atmosfera salona

salon za masažuBilo bi dobro da vas netko dočeka, nakon što uđete, pozdravi vas i predstavi vam se. Obratite pozornost dali u salonu vlada opuštena i pozitivna atmosfera. Kvalitetni saloni za masažu nisu prenapadni i kričavi, već ugodni i neutralni. Pogotovo jer su namijenjeni za oba spola.

 • Zaposlenici salona

Tražite salon s pozitivnim zaposlenicima. Ako su zaposlenici opušteni, zadovoljni i veseli, onda će te se i vi bolje osjećati među njima. Tamo gdje salon svoje zaposlenike tretira pravedno i pošteno, zaposlenici će biti zadovoljniji i bolji u svom poslu. A u konačnici, to je ono što vi želite.

Images by patrisyu, Ambro and toonsteb at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.