Bez obzira dali ste se tek susreli s problemima bolnog išijasa ili se već godinama s time nosite, terapija masažom može vam pomoći da pronađete brzo olakšanje.

Kako masaža može pomoći?

Bolni išijas se odražava kada je korijen živca, u donjem dijelu leđa, stisnut ili iziritiran. Tada se živac upali i počinje se osjećati bol.

Terapija masažom pomaže u ublažavanju boli živca na dva načina:

  • Stisnuti leđni mišići mogu vršiti pritisak na korijen živca. Masaža opušta te mišiće i sprječava pritisak i iritaciju živca.
  • Masaža potiče proizvodnju hormona endorfina, dopamina i serotonina koji su poznati da umanjuju bol, umiruju živce, potiču ozdravljenje i općenito bolje raspoloženje. To može pomoći privremenom olakšanju simptoma poput sijevajuće boli, peckanja i boli u stopalima.

Koje su pogodnosti za vas u Studiu Silvija?

  • Iskusni i stručni terapeuti
  • Pregled i razgovor radi optimalne prilagodbe tretmana je uključen u cijenu
  • Radimo s preparatima od gaveza, koji ima izrazito protuupalno djelovanje i vrlo je uspješan u borbi protiv bolnog išijasa.
  • Sami ste u prostoriji i imate potpunu privatnost.
  • Higijena i čistoća na najvišoj razini.
  • Čekaju vas korisni savjeti i pokazne vježbe prilagođene Vama

Provjerite što drugi kažu o nama.

Drugi o nama

Provjerena učinkovitost masaže

WebMD navodi jednu studiju u kojoj je sudjelovalo 400 ljudi s bolovima u donjem dijelu leđa. Ispitanici su mogli birati dali će se odlučiti terapiji masažom jednom tjedno ili se odlučiti na druge terapije (Razni lijekovi, da posjete kiropraktičara, liječnika, fizijatra ili da ne poduzimaju ništa).

Deset tjedana kasnije posjetitelji masaže izvijestili su o boljem stanju i funkcioniranju i manjoj boli. Više od trećine je izjavilo da je njihova bol u potpunosti ili gotovo nestala. S druge strane samo 4% druge skupine je zabilježilo takvo poboljšanje.

Može li masaža pogoršati išijas?

Ako masažu izvodi educirana, iskusna i stručna osoba rizik od pogoršanja je minimalan. Iskusan terapeut će znati prepoznati stanje i prilagoditi masažu. Također će znati prepoznati dali je stanje takvo da se masaže ne smije izvoditi, jer postoje i takvi slučajevi. U slučaju kada je išijas toliko upaljen (i bolan) da osoba ne može na noge, nikako se ne smije izvoditi masaža. Važno je napomenuti da se bolnom išijasu mora pristupiti pažljivo i oprezno, jer neadekvatnim pristupom može doći do kontra-efekta. Umjesto da se mišići opuste, upala se pogorša i samim time pritisak na živac.

Provjerite cijene

Kontaktirajte nas bez ikakvih obaveza, pitajte što Vas zanima, kažite što očekujete i mi ćemo se potruditi dati Vam odgovore i pomoći koliko možemo.

Kontaktirajte nas