Masaža nakon trčanja

Evo jedan članak za one koji se bave trčanjem. Nakon trčanja preporučljiva je, da se izbjegne osjećaj neugode kao i brži oporavak tijela, masaža.

Najidealnije bi bilo kada bi mogli nakon svakog trčanja ili jačeg vježbanja otići na masažu. Ipak, osim ako vam netko od ukućana nije maser, nije baš lako moguće.

Ali uvijek se možete i sami izmasirati, pa vam donosimo nekoliko savjeta.

Masaža lista

Stavite nogu na stolac i neka vam je koljeno pod pravim kutem. S dlanom lagano pritisnite mišić krečući se od pete prema stražnjoj strani koljena. Ponovite isto s oba dlana. Ta dva pokreta ponovite nekoliko puta, a potom palčevima stisnite list kružnim pokretima. Isti način primjenite na drugu nogu.

Stražnja loža

Za ovu samo-masažu najbolje je sjesti na pod. Savijte jednu nogu i opusite mišiće. Obuhvatite nogu s objim rukama tako da vam se vrhovi prstiju dodiruju. Laganim kružnim pokretima masirajte zadnju ložu od koljena prema preponama. Tako i sa drugom nogom.

Kvadriceps

Ovu samo-masažu izvodite s podklaticom. Najbolje da sjednete na stolac. Stavite podlakticu, one ruke koju nogu želite prvo izmasirati, na spoj kuka i bedra. Lagano pritisnite i gurajte prema koljenu.  Ponovite nekoliko puta i zamijenite nogu.

Stopala

Biti će vam potrebna jedna manja loptica. Najbolje neka gumena veličine golf loptice. Stanite i dobro se primite za nešto. Potom jednim stopalom stanite na lopticu i kotrljajte je od pete do prstiju. Raširite prste kada loptica dođe do njih i ponovite nekoliko puta s jednim stopalom, pa sa drugim.

Za svaku samo-masažu ne zaboravite dozirati pritisak, pazeći da ne osjećate neugodu. Ako vas boli, prejako stišćete te popustite pritisak.

Image by nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.