Masaža mora dolaziti iz srca

Masaža je puno više od običnog kontakta, jačeg ili slabijeg pritiska ili glađenja. Prava, odnosno pravilna masaža puno je više. Ona vraća balans organizmu, olakšava mnoga bolna stanja i donosi poboljšanje ukupnog psihofizičkog stanja organizma. Neke tehnike masaže mogu biti grublje, odnosno intezivnije. Ipak maser ne smije nanositi bol, već se mora prilagođavati klijentu ovisno o njegovom stanju.

Zato se nemojte zavaravati, jer nije svaka masaža – masaža, a može biti i nezdrava. Često se zna dogoditi da masaža donosi više štete nego koristi, pogotovo se to odnosi na nestručne i ne dovoljno obučene ljude koji izvode masažu. Namjerno izbjegavam te ljude nazvati maserima, jer samo zato što izvode radnju koju nazivaju masažom, to ne znači da znaju masirati i da su maseri.

Najvažnije od svega, maser mora masirati iz srca, ne zbog novca ili zato što „mora“, već zbog predanosti i ljubavi prema ovome obliku zdravstvene mjere. Inače nikada neće biti u potpunosti posvećen i imati onaj pravi osjećaj i pozitivnu energiju u rukama koju će potom prenijeti na klijenta za savršeno izvedenu masažu.

Cijena kao kriterij

Zato cijena pri odabiru masaže nikada ne bi smjela biti prvi, drugi, ili zapravo uopće kriterij pri odabiru masera. Lako bi se moglo dogoditi da na kraju vrlo skupo platite onim najvrjednijim što posjedujete – Vašim zdravljem. Jedini istinski kriterij bi bio kompetentnost masera i njegova predanost pružanju masaže. Također je vrlo važno da na koji način je maser obučen. Dali se obučavao kod pravog i iskusnog znalca. Poznaje li ljudsku anatomiju, kao i da svakodnevno radi na proširivanju svojeg znanja.

Prije početka stručne i pravilne masaže obavezno se vodi razgovor s klijentom da bi se utvrdilo njegovo psihofizičko stanje, tako da maser dobije uvid u probleme i potrebe klijenta da bi mu se mogao u potpunosti prilagoditi i pomoći mu.

Foto: freedigitalphotos.net by stockimages

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.