Masaža i psorijaza

Masaža je odlična tehnika za smanjenje upala i stresa, što su dvije ključne dobrobiti za ljude zahvaćene psorijazom.

Jedna studija je pokazala da masaža pomaže u smanjenju upala i potiče rast novih mitohondrija, koja služi kao izvor stanične energije.

Otprilike 30% ljudi zahvaćeni sa psorijazom ima i psorijazni artritis , koji uzrokuje trajnu bol u zglobovima. Također po istoj studiji pokazalo se da masaža olakšava bolove u zglobovima.

Ako imate psorijazu i želi otići na masažu, možda se pitate dali je potrebna posebna priprema. Ne, ali imajte na umu nekoliko sitnica.

Napomenite unaprijed svoje stanje.

Prilikom rezervacije termina slobodno pitajte dali imaju iskustva sa psorijazom i napomenite da imate to stanje. Nažalost, zbog neinformiranosti nekim ljudima je možda neugodno doći u kontakt s kožom zahvaćenom psorijazom, pa da bi izbjegli sve neugodnosti odmah napomenite da imate psorijazu i zatražite terapeuta koji ima iskustva s masažom osoba sa psorijazom.

Napomenite da vaše stanje nije zarazno.

Prilikom rezervacije, ako salon nema iskustva s vašim stanjem, recite da niste zarazni i da masaža može imati velike blagodati za vas.

Neka masaža bude nježnija

Pretjerana iritacija kože može uzrokovati da se psorijaza šiti, tako da će možda vaš terapeut željeti izbjeći zahvaćena područja. Ipak treba znati da nema potrebe za izbjegavanjem zahvaćenih područja, ali neka masaža bude slabijeg intenziteta.

Tražite klasičnu (švedsku) masažu

Klasična masaža se bazira na dugim potezima i laganom gnječenju. Potiče cirkulaciju i stimulira limfnu sustav, što je izuzetno pozitivno za imunitet. Ostale tehnike pogodne za osobe sa psorijazom su: refleksologija, masaža dubokog tkiva i shiatsu.

Slobodno donesite svoja ulja

Gospina trava

Gospina trava

Vi najbolje znate koje ulja su dobra za vaše stanje. Nije previše vjerojatno da će svaki salon imati preparate koji odgovaraju osobama sa psorijazom, a standardne kreme i ulja koja se koriste možda mogu biti malo preintenzivna za vaše stanje i izazvati iritacije.

Najbolje ulje za masažu (i općenito za tretiranje) psorijaze je kantarionovo ulje. Prema jednom istraživanju, nakon četiri tjedna, na mjestima gdje je primjenjivano ulje kantariona, indeks intenziteta zahvaćenosti psorijazom bio je znatno smanjen.

Pitajte koje preparate koriste i slobodno, ako želite, donesite vlastita ulja za masažu.

Izbjegavajte masažu upaljenih zglobova.

Ako imate psorijazni artritis i upaljene zglobove, obavijestite svojeg terapeuta, koji bi potom trebao izbjegavati aktivno upaljene zglobove.

Sigurnost masaže kod psorijaze

Masaža je potpuno sigurna terapija kod osoba sa psorijazom, dok kod je izvodi stručna osoba. Dobrobiti masaže kod psorijaze su smanjenje upale, poticanje cirkulacije i olakšanje od stresa. Mnogi zaspu tijekom masaže, što dovoljno govori koliko masaža može biti opuštajuća terapija.

Možete nas slobodno kontaktirati, jer imamo iskustva sa psorijazom, radimo s kantarionovim uljem, a možda možemo dati i koji koristan savjet.

Image by alexisdc, sattva at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.