Limfna drenaža u trudnoći

Prvo treba naglasiti da limfnu drenažu mora obavljati stručna i osposobljena osoba. Druga stvar je da se limfnoj drenaži mogu podvrgnuti one trudnice koje nemaju kompikacije u trudnoći.

Bolovi u leđima, natečene noge, otežana cirkulacija i slične tegobe uobičajeni su problemi s kojima se suočavaju trudnice. Limfna drenaža u mnogočemu će pomoći kod takvih teškoća. Uvijek je preporučljivo prije odlaska, bilo na limfnu drenažu ili na masažu, posavjetovati se s ginekologom, kao i pronaći stručne osobe za izvođenje limfne drenaže ili masaže.

Što se događa u tijelu trudnica?

U trudnoći tijelo trudnica prolazi kroz hormonalne promjene, a jedna od posljedica može biti i nakupljanje viška tekućina u tijelu. I inače je uobičajeno da se svakodnevno dogode manji zastoji limfe, bilo pri dužem stajanju, sjedenju i slično, dok je kod trudnica to i izraženije. Dugo stajanje ili sjedenje može dovesti do blokiranja limfnog sustava, te limfni čvorovi u mogu nabubriti. U tom slučaju limfni sustav ima probleme s iznosom toksina iz tijela. Veći zastoji mogu biti uobičajeni nakon operacija, ili nekih bolesti. Takvi zastoji limfe manifestiraju se otečenim ekstremitetima.

Kako će limfna drenaža pomoći?

Ručna limfna drenaža potaknuti će protok limfe i pospješiti skupljanje i izbacivanje otpadnih tvari iz organizma. Također će ubrzati metabolizam i stimulirati aktivaciju limfnih vodova. Ručna limfna drenaža potaknuti će čišćenje orgnazima od viška tekućina, kao i od raznih toksina. Pridonijeti će lakšoj trudnoći, ali i samom porodu. Limfna drenaža pomoći će kod uspostavljanja ravnoteže između tekućina i tijelu, te pozitivno djeluje na rad cjelokupnog limfnog sustava. Odlična je terapija koje može poboljšati kompletno zdravlje, uz pravilnu prehranu i vježbanje (ako trudnoća nije rizična).

Limfna drenaža izuzetno je učinkovita i kod rješavanje s problemom celulita i strija. Drenirati će višak tekućine iz vezivnog tkiva i poboljšati opskrbu stanica kisikom. Time će potpomognuti uklanjanju otpadnih tvari iz organizma i dovod hranjivih tvari. Samom drenažem utječemo i na bolji izgled kože, jer potiče regeneraciju tkiva i stanica.

Više o usluzi limfne drenaže u Studiu Silvija.

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

 

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.