Koristi masaže lica

Poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu: Svali dodir, pogotovo masaža, potiče tijelo na bolju cirkulaciju krvi i protok limfe. Zdrava i pravilna cirkulaciju omogućuje koži da bolje apsorbira kisik i ostale hranjive tvari u krvi i na taj način hrani stanice. To je ujedno i razlog zašto koža lica ima zdravi sjaj nakon masaže.

Upoznavate svoju kožu: uzimanje nekoliko trenutaka dnevno za masiranje kože lica zapaziti će te koji su dijelovi lica skloni isušivanju i na koje treba obratiti dodatnu pažnju kao što su piling. Jednako tako uočiti će te koji su dijelovi lica zapušteniji od ostalih.

Toniranje mišića: masaža lica sprječava atrofiju mišića lica i pomaže mišićima u pravilnom oblikovanju, kao što i sprječava prerano opuštanje mišića lica.

Opušta: često je na licu vidljiva napetost koja se skuplja tokom dana. Masaža će smanjiti nakupljenu napetost u mišićima, što pomaže opustiti nabore na licu. Masaža, također, opušta i na svoj općeniti način: dodir masaže povećava razinu dopamina, serotonina i oksitocina, što su hormoni koji pridonose stanju smirenosti i sreće.

Foto: freedigitalphotos.net by stockimages and Ambro

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.