Koje su najpopularnije tehnike masaže?

Ovo može varirati ovisno na koji dio svijeta gledamo i za što se koristi terapija masažom. Jedan tip masaže koji svaki maser nauči i koja većini prva padne na pamet je, svakako, klasična ili švedska masaža. Ona je temelj za sve zapadne tehnike masaže poput opuštajuće, medicinske, sportske. Sastoji se od dugih glatkih poteza i laganog gnječenja mišića.

Sportska i medicinska masaža, koja se ponekad naziva i rehabilitacijska masaža, također su vrlo raširene kod nas, a njima se tretiraju specifične ozljede ili bolovi. Sportska masaža uključuje i klasičnu masažu, odnosno je u tom slučaju to tip tehnike kojom se zagrijava tijelo prije prelaska na jaču i intezivniju masažu, kakve sportska masaža i jest.

Limfna masaža isto je vrlo uobičajena tehnika, ali dosta manje raširena od gornjih tri. Prvenstveno služi za odstranjivanje nakupljene tekućine iz tijela. Često se koristi nakon mastektomije, da bi se odstranila nakupljena tekućina u području prsa i ruku, kao i kod onih koji imaju problema sa skupljanjem tekućine u tijelu zbog raznih medicinskih problema.

Istočne tehnike koje koriste akupresne točke, poput shiatsu ili tajlandske masaže za sada su vrlo rijetke kod nas, ali zadnjih godina i one dobivaju na popularnosti, te se može očekivati da će u budućnosti biti puno uobičajenije nego danas.

Foto: freedigitalphotos.net by samuiblue.

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.