Kako spriječiti urastanje dlačica nakon depilacije voskom

Kako smanjiti bol (da i to je moguće), pa čak i uživati prilikom depilacije voskom.

Kao prvo: pripremite kožu za depilaciju

Kako bi osigurali da sve teče glatko tijekom i nakon depilacije voskom važno je pripremiti se za svoj termin depilacije. Prije nego uopće rezervirate termin provjerite dali su vaše dlačice potrebne duljine. Za depilaciju voskom potrebna je duljina dlačica od barem 6 mm. To će osigurati da ne dolazi do oštećenja folikule. Ako ste se obrijali, bit će potrebno barem tri tjedna prije dolaska na depilaciju voskom.

U danima koji prethode depilaciji redovno nježno pilingirajte i hidratizirajte kožu koju ćete depilirati. To pomaže protiv urastanja dlačica. Preporučuje se korištenje hipo-alergijskih i hidratantnih sredstva. Na dan depilacije ne tretirajte kožu nikakvim sredstvima. Ne nanosite gelove, ulja ili losione jer mogu onemogućiti pravilno prianjanje voska uz kožu.

Nakon depilacije: odmorite kožu barem 24 sata

To znači nema sunca, solarija, morske vode, znojenja, vruće kupke, saune. Ako idete na brazilsku depilaciju ili depilaciju bikinija, svakako ponesite pamučne gaćice za presvući se, nakon tretmana. Nakon depilacije pore sukrema nakon depilacije otvorene i vaša je koža sklonija infekciji, tako da će čisto rublje pomoći da se bakterije i klice drže podalje od friško izdepilirane kože. Nakon depilacije nanesite neku nježnu kremu ili losion.

Smanjite bol i upalu

Ako vas brine bol možete popiti jedan ibuprofen pola sata prije tretmana, što također može pomoći protiv upale. Možete probati malo „umrtviti“ kožu s hladnom vodom prije same depilacije. Ako nakon depilacije osjećate žarenje i imate crvenilo kože pokušajte odmarati s hladnim oblogom.

Preporučuje se izbjegavanje depilacije u tjednu koju prethodi mjesečnici. Najidealnije bi bilo pristupiti depilaciju u periodu ovulacije (13 do 15 dan ciklusa), jer su u to vrijeme estrogen i prirodni sustav protiv bolova na najvišoj razini.

Redoviti piling

Nakon što su prošla barem 24 sata, možete lagano pilingirati i hidratizirati kožu koju ste depilirali. Pilingirajte se prije ili za vrijeme tuširanja, što neće samo odstraniti mrtve stanice kože, već i potaknuti cirkulaciju. U kombinaciji s hidratacijom redovni piling će pomoći u sprječavanju urastanja dlačica. Možete uzimati i dodatke kolagena koji ima velike dobrobiti za vašu kožu.

Image by nenetus at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.