Fibromialgija: tretiranje kroz masažu

Što je fibromialgija?

Fibromialgija uzrokuje bolove u cijelom tijelu, s tedencijom u zglobovima kao i mišićima tetivama i ostalim mekših tkivima u tijelu. Također se povezuje s povećanim umorom, problema s pamćenjem i promjenom raspoloženja. Češće se javlja kod žena. Fibromialgija nije bolest već sindrom koji se može uspješno tretirati. Srećom nije opasna po život i ne vodi oštećenju mišića i zglobova.

Dobrobiti masaže kod fibromialgije.

Kod fibromialgije koriste se tehnike masaže kojima se potiče cirkulacija u mišićima što povećava dotok hranjivih tvari i uklanjanje otpadnih tvari iz mišića. To je izuzetno korisno kod ljudi s fibromialgijom jer smanjuje otkucaje srca, opušta mišiće povećava fleksibilnost zglobova i potiče proizvodnju prirodnih tjelesnih analgetika. Jedan od glavnih problema s kojima se osobe s fibromialgijom susreću je taj što se ujutro bude izmoreni, čak i nakon dovoljno sna. Masaža za tijelo znači kao više sati sna, te se nakon masaže tijelo osjeća odmornije i opuštenije, a masaža također poboljšava kvalitetu sna.

Hoće li boliti?

Fibromialgija čini tijelo osjetljivo na dodir, pa je izuzetno važna komunikacija između pacijenta i masera, kao i da je maser iskusan i pun znanja. Iskusni maseri znaju koje tehnike i na koji način priči osobama s fibromialgijom, a također znaju i koja pitanja postaviti kako bi masaža bila što ugodnije i učinkovitija.

Koje su prednosti redovne masaže kod fibromialgije.

Najveća prednost kod masaže je ta, da ne samo da se osjećate bolje nakon svake masaže, već su dobrobiti to veće ako redovno prakticirate terapije masažom. Što više idete, zdravije se osjećate. S vremenom simptomi postaju blaži i kvaliteta života se raste.

Foto: freedigitalphotos.net by marin

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

 

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.