BOL I UKOČENOST VRATA

Bolovi u vratu česta su pojava u današnje vrijeme. Javljaju se u svakoj dobi i najčešće su povezani s mišićima ili kralježnicom. Ti bolovi mogu biti vrlo neugodni, te otežavati držanje i samo hodanje. Uzrok bolova u vratu mogu biti nepravilan položaj tijela, trzajne ozljede vrata, ukočeni mišići vrata, previše sjedenja, slaba tjelesna aktivnost, krivi odabir jastuka i općenito suvremeni način života u kombinaciji s sve većim stresom.

Dob također igra važnu ulogu u vratobolji, tako da se bolan vrat češće javlja nakon 35. godine života. Tom stanju također može pridonijeti i višak kilograma, alkohol, nikotin, nezdrava prehrana, nekvalitetan stolac na kojem sjedimo.

ID-100126487Također se pokazalo da žene imaju češće problema s bolnim vratom. Kada govorimo o bolnoj vratnoj kralježnici, najprije se povremeno javlja neugoda u vratu i ramenima, kao i u gornjem dijelu leđa.

Malo pomalo to prerasta u bol koju je sve teže ignorirati. Hladnoća, vlaga, promjene tlaka, propuh mogu pogoršati situaciju, ali oni ne uzrokuju problem kako mnogi misle.

Razne vježbe, promjena načina držanja, sjedenja, hodanja, promjena prehrane, kao i kvalitetna medicinska masaža smanjiti će, pa i u potpunosti ukloniti bolove i ukočenost, samo treba biti dosljedan i redovan.

Medicinska masaža najstariji je i najučinkovitiji prirodni način borbe protiv problema ukočenih i bolnih mišića kako vrata, tako i leđa, pa i cijelog tijela. Stručni i kvalitetni maser će vam opustiti mišiće, poboljšati cirkulaciju, poboljšati opskrbu miđšića kisikom i hranjivim tvarima, kao i pospješiti detoksikaciju organizma. Sve to pomoći će vam protiv bolova i ukočenog vrata, kao i protiv stresa koji je krivac za većinu današnjih bolesti.

Najbolje je djelovati preventivno. Statiskike pokazuju kako sve više ljudi ima probleme s vratnom kralježnicom, tako da bi se trebali pobrinuti na vrijeme za taj dio tijela. Obratite pozornost na kakvim stolicama sjedite, te si nabavite kvalitetne stolce, čvršće anatomske jastuke. Više se krećite i osnažite taj dio leđa uz pomoć ciljanih vježbi. S vremena na vrijeme otiđite na masažu, koja će vam uvelike pomoći, ne samo u prevenciji problema s vratom, nego i mnogih drugih bolesti i tegoba. Nebi bilo loše prakticirati plivanje, i općenito se okrenuti zdravijem načinu života.

U Studiu Silvija dobiti ćete kompletnu uslugu od pregleda, savjeta kako sjediti, ležati, dizati se iz kreveta, koje vježbe izvoditi, kao i vrhunsku uslugu medicinske masaže koja se koncentrira na srž problema, a ne samo na simptome kako to čine razni analgetici.

Foto: freedigitalphotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.