Masaža – zašto je morate uvrstiti u svoj raspored

Ponekad se čini da se danas moramo klonirati da bi stigli sve obaviti i kvalitetno rasporediti svoje poslovne i privatne obveze, kao i obveze prema samima sebi, odnosno svome zdravlju.

I da, život može biti težak, ili točnije, iscrpljujuć. Ako ste k tome i roditelj, onda i iznimno iscrpljujuć. Opet to ne znači da sav taj trud i strka nisu vrijedni našeg vremena. Najčešće jesu, ali briga o sebi bi morala biti prioritet ako se želimo osjećati dobro, poletno i puni energije. A to će se afektirati i na sve druge dijelove života, kao i na naše najdraže.

Zašto masaža?

Masaža je prema mnogim istraživanjima i studijima jedna od najučinkovitijih metoda brige za vlastito zdravlje. Sat vremena masaže će za tijelo značiti kao 7-8 kvalitetnog sati sna. Zamislite da se usred dana tako dobro naspavate, kako bi se dobro osjećali. Masaža je danas, uz vježbanje, najbolji način za uklanjanje stresa. Da ne spominjemo da potiče i proizvodnju hormona sreće u tijelu, kao i hormona za smanjenje boli. Masaža ima širok spektar pozitivnih efekata na, kako fizičko, tako i psihičko zdravlje.

I zato upravo iz razloga što imate pretrpani raspored, mnogo obveza ali i stresa, potreba za kvalitetnom masažom je masažatim veća. Uz to što će te imati više energije i samim time više stvari moći obaviti, osjećati će te se fenomenalno. Ako ništa drugo probajte negdje ugurati vrijeme za parcijalnu masažu od 30 minuta, što nije puno vremena, za to koliko dobrobiti će vam se vratiti. Probajte dogovoriti termin prije posla, ako je moguće, ili neposredno nakon posla, tako da odete na masažu pri povratku kući. Pronađite pouzdan i kvalitetan salon i nemojte štediti na sebi i svome zdravlju. Neka vam kvaliteta bude ispred cijene, jer na kraju će se isplatiti.

Nakon što redovnu masažu usvojite kao rutinu, činite si veliku uslugu i nakon nekog vremena će te se pitati kako ste uopće mogli bez nje. Svakako, ponekad će biti izazov strpati je u svoj raspored, ali dugujete to sebi. I zapamtite ako ima volje, ima i načina. A mislim da svatko ima volje osjećati se bolje i moći napraviti više.

Images by imagerymajestic & Ambro at FreeDigitalPhotos.net

Imate dodatnih pitanja? Komentirajte članak ili nam se obratite putem kontakt obrasca ili telefona.

Prijavite se na naš newsletter i redovno primajte korisne članke i savjete.

kontaktirajte

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga s prijateljima putem društvenih mreža.

0 comments

Write a Comment

Fields with * are requierd

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.